The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Έρχονται τεράστιες αλλαγές στο Champions League

Αλλάζει εντελώς ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Ευρώπης με τις επικείμενες αλλαγές στις δύο διοργανώσεις της UEFA


Δημοσίευση ΜΑΡ 30, 2017

Έρχονται τεράστιες αλλαγές στο Champions League

Αλλάζει εντελώς ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Ευρώπης με τις επικείμενες αλλαγές στις δύο διοργανώσεις της UEFA, με αυτές του Champions League να είναι σαρωτικές, σε αντίθεση με το Europa League που ουσιαστικά μένει ως έχει.

Ο γενικός γραμματές της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι, ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια τους συλλόγους που συμμετείχαν στο διήμερο συνέδριο της ECA και, πλέον, αναμένεται η επίσημη θέση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας για να επισημοποιηθούν οι αποφάσεις που έχουν παρθεί.

Από τα όσα διέρρευσαν οι κυριότερες αλλαγές στο Champions League είναι οι ακόλουθες:

1. Αλλαγή της ώρας: Μέχρι τώρα η κοινή ώρα έναρξης των αγώνων ήταν στις 21:45, κάτι που δεν θα ισχύσει στο μέλλον. Την Τρίτη και την Τετάρτη δύο ματς θα διεξάγονται στις 20.00, ενώ τα υπόλοιπα έξι στις φάσεις των ομίλων στις 22.00.
Αντίθετα στις νοκ άουτ αναμετρήσεις που θα ακολουθούν όλοι οι αγώνες θα ξεκινούν στις 22:00. Επίσης την ίδια ώρα θα γίνεται και η σέντρα του τελικού, που θα διεξάγεται Σάββατο όπως τώρα.

Αλλαγή με τις ώρες των αγώνων του Europa League δεν υπάρχει.

2. Εισιτήρια: Κι εδώ αλλάζει σημαντικά ο τρόπος που θα διανέμονται στις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Champions League. Στο εξής αυτές που θα ευνοούνται περισσότερο είναι οι χώρες που βρίσκονται πιο ψηλά στην βαθμολογία της UEFA.
Πιο συγκεκριμένα, σε αυτές που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα θα δίδονται 16 εισιτήρια. Δηλαδή, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία θα στέλνουν απευθείας τις τέσσερις πρώτες ομάδες των πρωταθλημάτων τους στους ομίλους.

Τέσσερα εισιτήρια θα μοιράζονται στις ομάδες των χωρών που είναι στην 5η και 6η θέση της βαθμολογίας. Δηλαδή δύο ομάδες θα στέλνει απευθείας στους ομίλους η Γαλλία και δύο η Πορτογαλία.

Επίσης 4 εισιτήρια θα παίρνουν απευθείας, οι χώρες των θέσεων 7-10 που θα βγάζουν στον Champions League το πρωταθλητή χωρίς προκριματικά. Σε αυτούς θα προστίθενται ο κάτοχος του Champions League και αυτός του Europa League.

Για να συμπληρωθούν οι 32 ομάδες, τα έξι τελευταία εισιτήρια θα προκύπτουν από τα προκριματικά που θα εξακολουθήσουν να γίνονται σε δύο ζώνες. Την ζώνη των πρωταθλητών και τη ζώνη των μη πρωταθλητών. Η πρώτη ζώνη θα δίνει τέσσερα εισιτήρια – σε πρωταθλητές δηλαδή – ενώ δύο θα πηγαίνουν στη ζώνη των μη πρωταθλητών.

Στην περίπτωση που ο κάτοχος του Champions League έχει εξασφαλίσει θέση στους ομίλους από το πρωτάθλημά του, τότε το ένα εισιτήριο θα πηγαίνει στον πρωταθλητή της 11ης χώρας στην κατάταξη.

Αν ο κάτοχος του Europa League έχει πάρει το εισιτήριο από το πρωτάθλημα της χώρας του, τότε η θέση στους ομίλους θα πηγαίνει απευθείας στον τρίτο του πρωταθλήματος της 5ης χώρας στην κατάταξη της UEFA.

Europa League

Στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση οι αλλαγές δεν θα είναι τόσο πολλές, σε ό,τι αφορά τις 48 ομάδες που θα συμμετέχουν στους ομίλους.

Αυτό που αλλάζει έχει να κάνει με την 5η χώρα στην κατάταξη της UEFA, η οποία θα βγάζει απευθείας και δεύτερη ομάδα στους ομίλους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι17 ομάδες θα γίνονται γνωστές στο τέλος κάθε σεζόν, ενώ οι υπόλοιπες θα βγαίνουν από τη γνωστή διαδικασία των προκριματικών.

[ΠΗΓΗ]
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb