The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Forbes 2015: Oι πλουσιότεροι του πλανήτη και οι τρεις Έλληνες της χρυσής λίστας

O Bill Gates και πάλι στην κορυφή - Ρεκόρ με 1.826 δισεκατομμυριούχους φέτος


Δημοσίευση ΜΑΡ 04, 2015

Forbes 2015: Oι πλουσιότεροι του πλανήτη και οι τρεις Έλληνες της χρυσής λίστας

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, καταλαμβάνει και πάλι την κορυφή της χρυσής λίστας του Forbes και ανακηρύσσεται για ακόμη μια χρονιά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Η περιουσία του αγγίζει πλέον τα 79,2 δισ. δολάρια και είναι αυξημένη κατά 3,2 δισ. δολάρια, αφήνοντας τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim στη δεύτερη θέση, με 77,1 δισεκατομμύρια.

Τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη είναι, σύμφωνα με τον κατάλογο, ο Warren Buffett, με συνολική περιουσία 72,7 δισ. δολαρίων και τέταρτος ο Ισπανός ιδρυτής της εταιρείας ZARA Amancio Ortega, με περιουσία 64,5 δισ. δολαρίων. Πέμπτος στον κατάλογο είναι ο Lawrence "Larry" Ellison, ο ιδρυτής της εταιρείας Oracle, με 54,3 δισ. δολάρια.  

Στην 10η θέση του καταλόγου συναντάται η πρώτη γυναίκα, η οποία είναι η κληρονόμος του κολοσσού των καλλυντικών L'Oréal, Liliane Bettencourt, με περιουσία 40,1 δισ. δολάρια.  

Στην 20άδα, και συγκεκριμένα στη θέση 16, βρίσκεται με 33,4 δισ. δολάρια ο 30χρονος ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ενώ ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος της λίστας είναι ο συνιδρυτής του Snapchat, 24χρονος Evan Spiegel. 

Φέτος σημειώθηκε αριθμός-ρεκόρ, με συνολικά 1.826 δισεκατομμυριούχους, σε σχέση με τους 1.645 του 2014. Σύμφωνα με το Forbes, οι 46 από αυτούς είναι νεότεροι των 40 ετών, ενώ 536 είναι Αμερικανοί, 213 Κινέζοι, 103 Γερμανοί, 90 Ινδοί και 88 Ρώσοι. Η Ευρώπη έχει 482 δισεκατομμυριούχους.  

Στον κατάλογο των 1.826 πλουσιότερων του κόσμου υπάρχουν και τρεις Έλληνες, οι οποίοι ωστόσο βρίσκονται σχετικά χαμηλά στην κατάταξη. Πρώτος στη λίστα του Forbes, στη θέση 737, με περιουσία που αγγίζει τα 2,5 δισ. δολάρια, είναι ο 61 ετών Φίλιππος Νιάρχος, πρωτότοκος γιος του Έλληνα κροίσου Σταύρου Νιάρχου. Από το Forbes σημειώνεται πως ο Νιάρχος κατοικεί μόνιμα στο Παρίσι και την προηγούμενη χρονιά βρισκόταν στη θέση 687. 

Δεύτερος Έλληνας στον κατάλογο του Forbes είναι ο Σπύρος Λάτσης, με περιουσία που προσδιορίζεται στα 2,4 δισ. δολάρια. Η περσινή λίστα του Forbes κατέτασσε τον  μεγιστάνα των ναυτιλιακών στη θέση 506, ενώ φέτος βρίσκεται στο νούμερο 782.

Τρίτος είναι ο 53χρονος μεγιστάνας του τομέα των βιομηχανικών μετάλλων Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο οποίος έχει περιουσία 2,1 δισ. δολάρια και βρίσκεται στη θέση 894. Η περσινή του κατάταξη στο Forbes τον ανέβαζε στη θέση 687.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb