The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Γιατί τα γεννητικά μας όργανα είναι πιο σκούρα από το υπόλοιπο σώμα μας;

Που οφείλεται


Δημοσίευση ΣΕΠΤ 28, 2016

Γιατί τα γεννητικά μας όργανα είναι πιο σκούρα από το υπόλοιπο σώμα μας;

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει, ότι τα γεννητικά μας όργανα είναι πιο σκούρα από το υπόλοιπο κορμί μας. Περίεργο θα σκέφτεστε καθώς δεν τα βλέπει ο ήλιος, που ευθύνεται για το μαύρισμα στο σώμα.

Και όμως ο δρ Shaunak Patel, δερματολόγος από το iCliniq, μας εξηγεί ότι για όλα φταίνε οι ορμόνες. Στους μεν άνδρες ευθύνονται τα ανδρογόνα, στις δε γυναίκες τα οιστρογόνα. Η πρώτη αλλαγή παρουσιάζεται στην εφηβεία, όπου πραγματικά οι ορμόνες κάνουν πάρτυ στο κορμί μας. Έτσι εκείνη τη περίοδο, σκουραίνουν οι θήλες και η βουβωνική περιοχή στις γυναίκες, και τα πέη στους άνδρες.

Ένας άλλος λόγος που σκουραίνει η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ότι λόγω έναρξης της σeξουαλικής μας δραστηρίοτητας, το δέρμα γίνεται πιο παχύ για να αντεπεξέλθει στη τριβή.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb