The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Ο 10χρονος που σώθηκε από τον καρκίνο κάνοντας χρήση... κάνναβης

Οι γιατροί του είχαν δώσει μια στα 7 δισεκατομμύρια πιθανότητες για να ζήσει


Δημοσίευση ΜΑΡ 31, 2017

Ο 10χρονος που σώθηκε από τον καρκίνο κάνοντας χρήση... κάνναβης

Το 2010 ο Deryn Blackwell, στα δέκα του μόλις χρόνια, διαγνώστηκε με λευχαιμία. Η μορφή της συγκεκριμένης νόσου ήταν τόσο σπάνια, που οι πιθανότητες επιβίωσής του ήταν μηδαμινές.

Συγκεκριμένα μια στα 7 δισεκατομμύρια. Κάπως έτσι το σκέφθηκε και η μητέρα του Callie Blackwell και ονόμασε το βιβλίο που έγραψε για τον γιο της «The Boy in 7 Billion», από τις στιγμή που ο γιος της διέψευσε κάθε πρόγνωση και διάγνωση και κατάφερε να γίνει καλά. Και όπως λέει η ίδια, η ανάρρωσή του οφείλεται σε θεραπεία με... κάνναβη!

Ο Deryn δοκίμασε πολλές θεραπείες. Αλλά καμία δεν είχε αποτέλεσμα. Όπως γράφει η μητέρα του στο βιβλίο του, πήραν μαζί μια απόφαση που ίσως να τρομοκρατήσει την πλειοψηφία των γονιών. Αποφάσισαν λοιπόν να χρησιμοποιήσουν την κάνναβη. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Όχι μόνο βελτιώθηκε η υγεία του Deryn αλλά κατάφερε να σωθεί.

Η μητέρα του του έφτιαξε εκχύλισμα κάνναβης, όταν οι γιατροί του έδωσαν μόνο τρείς ημέρες ζωής. Είχαν ήδη αποτύχει τρείς μεταμοσχεύσεις του μυελού των οστών και οι γονείς του προγραμμάτιζαν μέχρι και την κηδεία του. «Αν το αποδεχτείς, έρχεται η ηρεμία», δήλωσε ο Deryn. Η μητέρα του πίστευε πως πλέον δεν είχε τίποτα απολύτως να χάσει. Και το «θαύμα» έγινε...

Η Callie είπε στην εκπομπή «This Morning» πως τα αποτελέσματα της χρήσης κάνναβης ήταν εκπληκτικά και πως δεν τα περίμενε. «Μέσα σε μισή ώρα είχε ηρεμήσει, το άγχος μαλάκωσε, μπορούσε να χαλαρώσει».

Ο οργανισμός του άρχισε να παράγει λευκά αιμοσφαίρια ως δια μαγείας. Η Callie ήθελε να ελέγξει αν όντως οφειλόταν στο εκχύλισμα κάνναβης. ¨οπότε το σταμάτησε για λίγο και η μέτρηση μειώθηκε αισθητά. Ο Deryn συνέχισε να κάνει χρήση του εκχυλίσματος και όπως λέει, ο 17χρονος πλέον Deryn, έχει αναρρώσει πλήρως και είναι πλέον «εντελώς υγιής».

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb