The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Τουρκάλα ηθοποιός έγινε άντρας και τον κάλεσαν στο στρατό!

¶λλαξε το όνομά του από Nil σε Rüzgar


Δημοσίευση ΙΟΥΛ 30, 2014

Τουρκάλα ηθοποιός έγινε άντρας και τον κάλεσαν στο στρατό!

Έξαλλος είναι με τον τουρκικό στρατό, που τον κάλεσε να υπηρετήσει τη θητεία του αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την επέμβαση αλλαγής φύλου ο τρανσ3ξουαλ Τούρκος ηθοποιός Rüzgar Erkoçlar. Ο ηθοποιός πέρυσι είχε δηλώσει δημόσια τις σ3ξουαλικές του προτιμήσεις και άλλαξε το όνομά του από Nil σε Rüzgar, κρατώντας όμως το επίθετό του.

Ο ηθοποιός υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου και έγινε άντρας, αλλά προτού τελειώσουν οι διαδικασίες της αλλαγής φύλου, που όπως έγραψε ο ίδιος στο blog του, είναι πολλές, χρονοβόρες και επίπονες, πιάστηκε στην τσιμπίδα του τουρκικού στρατού και κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του, σαν κανονικός άντρας τώρα πια!

Ο ίδιος γράφει για το θέμα: «Μέσα σε όλη την ψυχιατρική διαδικασία, την ορμονοθεραπεία, την αλλαγή του ονόματός μου, μια σειρά από επεμβάσεις, η κατάσταση είναι ήδη δύσκολη και απαιτεί συναισθηματική προσαρμογή, δεν θα έπρεπε να γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτούς τους τομείς (στον στρατό) θα έπρεπε να είναι καλύτερα ενημερωμένοι. Δεν θα έπρεπε να είμαστε εμείς αυτοί που τους καθοδηγούμε, αλλά εκείνοι εμάς».

Ο ηθοποιός διευκρίνισε ότι μετά την επέμβαση αλλαγής φύλου έπρεπε να κάνει μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να απαλλαγεί από τον στρατό.

Στην Τουρκία κάθε άντρας άνω των 18 είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει θητεία και απαλλάσσεται μόνο αν έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, αναπηρίας ή αν είναι ομοφuλόφιλος. Ωστόσο, η ομοφuλοφιλία θα πρέπει να αποδειχθεί από μια σειρά εξετάσεων, που πολλοί οργανισμοί, ανάμεσά τους και η ανθρωπιστική οργάνωση «Human Rights Watch», έχουν χαρακτηρίσει ταπεινωτικές και εξευτελιστικές.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb