The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

10 αντιπολεμικά τραγούδια για να θυμόμαστε πάντα πόση δυστυχία προκαλεί

Σε όλες τις πλευρές

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΟΚΤ 14, 2023

10 αντιπολεμικά τραγούδια για να θυμόμαστε πάντα πόση δυστυχία προκαλεί
Photo by Tong Su on Unsplash

Ο πόλεμος είναι ο ίδιος παντού. Προκαλεί δυστυχία σε όλους και στις δυο πλευρές. Όσοι παίρνουν οπαδικά το μέρος μιας πλευράς, είναι σίγουρο πως δεν έχουν ζήσει ποτέ τη φρίκη του. Και τους ευχόμαστε να μην τη ζήσουν ποτέ, όσο και αν νομίζουν ότι είναι ευκολότερος από μακριά.

Η μουσική και γενικότερα οι τέχνες έχουν προσπαθήσει πολύ, να προλάβουν τα χειρότερα, με αντιπολεμικά τραγούδια που μιλούν στη συνείδησή σου και σε αποτρέπουν από τη βία και τον θάνατο που προκαλεί ο πόλεμος.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης δεν ξεκίνησε τώρα. Δεν έχει έναν υπαίτιο, ούτε δυο, αλλά πολλούς περισσότερους. Όσο τα συμφέροντα για την επιβολή του ενός εναντίον του άλλου υπάρχουν, τότε ο πόλεμος θα έρχεται και θα αναβιώνει μνήμες πόνου.

Η τέχνη και εν προκειμένω η μουσική είναι αυτή που στέκεται ενάντια του. Και θα συνεχίσει, όπως θα συνεχίσουμε και εμείς να ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά. Ούτε γύρω μας, ούτε πουθενά…

Bruce Springsteen – War

Crosby, Stills, Nash & Young - Ohio

Bob Dylan – Masters of War

Black Sabbath – War Pigs

Country Joe McDonald - I-Feel-Like-I'm-Fixin'-To-Die Rag

Creedence Clearwater Revival - Fortunate Son

The Rolling Stones - Gimme Shelter

Alice In Chains – Rooster

Ramones - My Brain is Hanging Upside Down

Nena – 99 Red Balloons

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb