The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Το TikTok αφαίρεσε τα τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ και του The Weeknd

Μετά τη διαμάχη με τη δισκογραφική τους εταιρεία, Universal Music Group


Δημοσίευση ΦΕΒ 01, 2024

Το TikTok αφαίρεσε τα τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ και του The Weeknd

Το TikTok αφαίρεσε τη μουσική της Τέιλορ Σουίφτ, του The Weeknd και της Ολίβια Ροντρίγκο από τα βίντεο του μετά τη διαμάχη με τη δισκογραφική τους εταιρεία, Universal Music Group.

Ο λόγος ήταν μία συμφωνία για την αδειοδότηση της μουσικής της Τέιλορ Σουίφτ και άλλων καλλιτεχνών μεταξύ του TikTok και της Universal, που έληξε χθες και δεν ανανεώθηκε. Η UMG είπε ότι το TikTok ήθελε να πληρώσει ένα «κλάσμα» του ποσοστού, όπως κάνουν και άλλες πλατφόρμες για την πρόσβαση στα τραγούδια του. Αλλά το TikTok κατηγόρησε την UMG ότι παρουσίασε μια «ψευδή αφήγηση και ρητορική».

Όλα τα βίντεο που έχουν μουσική της Universal θα σταματήσουν και δεν θα είναι δυνατή η δημιουργία νέων βίντεο με αυτά τα τραγούδια. Η μουσική ορισμένων καλλιτεχνών όπως η Αριάνα Γκράντε και η Κέιτι Πέρι έχει ήδη εξαφανιστεί, εκτός από μερικά τραγούδια που υπάρχουν σε άλλες εταιρείες. Το ίδιο ισχύει και για τα τραγούδια της Billie Eilish εκτός από ένα.

Ο Noah Kahan, του οποίου το νούμερο 1 τραγούδι Stick Season ξεκίνησε ως viral κλιπ στο TikTok, δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό του λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση να προωθήσει το νέο του τραγούδι στην πλατφόρμα. Οι μουσικές εταιρείες και οι καλλιτέχνες κερδίζουν έσοδα από τα δικαιώματα όταν τα τραγούδια τους παίζονται σε πλατφόρμες, όπως το TikTok.

Εδώ και καιρό TikTok και Universal ήταν σε συνομιλίες για μια νέα συμφωνία, η οποία ωστόσο δεν ήρθε.

Σε μια ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύθηκε στις 30 Ιανουαρίου, η Universal ισχυρίστηκε ότι «τελικά το TikTok προσπαθεί να οικοδομήσει μια επιχείρηση βασισμένη στη μουσική, χωρίς να πληρώνει για αυτή». Πρόσθεσε δε, ότι ανησυχεί για τη δίκαιη αποζημίωση των καλλιτεχνών για τα τραγούδια που δημιουργούνται μέσω τεχνητής νοημοσύνης αλλά ακούγονται σαν πραγματικοί καλλιτέχνες, όπως έγινε με τον Drake και το The Weeknd, που έγιναν viral.

Η ανταγωνιστική Warner Music της Universal προχώρησε σε συμφωνία αδειοδότησης με την TikTok τον Ιούλιο του 2023.

[ΠΗΓΗ]
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb