The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Το Χάρβαρντ αποσύρει βιβλίο που ήταν δεμένο με ανθρώπινο δέρμα

Συγγνώμη από το Χάρβαρντ για το δερματόδετο βιβλίο στο οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ανθρώπινο δέρμα από τα μέσα της δεκαετίας του 1880


Δημοσίευση ΜΑΡ 29, 2024

Το Χάρβαρντ αποσύρει βιβλίο που ήταν δεμένο με ανθρώπινο δέρμα

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει το δέσιμο από ανθρώπινο δέρμα από ένα βιβλίο του 19ου αιώνα που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του, λόγω της «ηθικά επιβαρυμένης φύσης» του τρόπου με τον οποίο έγινε το δέσιμο.

Το βιβλίο, με τίτλο Des Destinées de l'Ame (ή Destinées of the Soul), φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη Houghton του πανεπιστημίου από τη δεκαετία του 1930, αλλά τράβηξε τη διεθνή προσοχή το 2014, όταν δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι ήταν δεμένο με ανθρώπινο δέρμα.

Την Τετάρτη, ωστόσο, το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι μετά από «προσεκτική μελέτη με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φορέων και αφού εξετάστηκε, θα αφαιρεθεί το δέσιμο του δέρματος. Επίσης, ανέφερε πως «αφού το αφαιρέσει, θα συνεργαστεί με τις αρχές ώστε να παραμείνει στο Πανεπιστήμιο με τρόπο που να δείχνει σεβασμό».

Το βιβλίο γράφτηκε από τον Arsène Houssaye, έναν Γάλλο μυθιστοριογράφο, στα μέσα της δεκαετίας του 1880 ως ένας διαλογισμός για τη φύση της ύπαρξης ψυχής και τη ζωή μετά θάνατον. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του τόμου, ο Γάλλος γιατρός Ludovic Bouland, έδεσε στη συνέχεια το βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα. Το Χάρβαρντ δήλωσε ότι ο Μπουλάν πήρε το δέρμα από μια αποθανούσα ασθενή στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν, χωρίς τη συγκατάθεσή της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η περίεργη ιστορία της βιβλιοδεσίας με ανθρώπινο δέρμα
ΔΙΕΘΝΗ
Η περίεργη ιστορία της βιβλιοδεσίας με ανθρώπινο δέρμα
28.02.23
Αυτή η ανησυχητική ιστορία, την οποία το Χάρβαρντ χαρακτήρισε «ηθικά επιβαρυμένη», οδήγησε το πανεπιστήμιο στην απόφαση να αφαιρέσει το δέσιμο με ανθρώπινο δέρμα. «Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτή ήταν μια ασυνήθιστη περίσταση για εμάς στη βιβλιοθήκη και μάθαμε πολλά μέχρι να καταλήξουμε σε αυτή την απόφαση» δήλωσε ο Tομ Χίρι, αρχειοφύλακας στη βιβλιοθήκη Houghton, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να αφαιρέσει το βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του.

«Το βασικό πρόβλημα με τη δημιουργία του τόμου ήταν ένας γιατρός που δεν είδε έναν άνθρωπο μπροστά του και προέβη σε μια απεχθή πράξη, αφαιρώντας ένα κομμάτι δέρματος από μία νεκρή ασθενή, σχεδόν σίγουρα χωρίς τη συγκατάθεσή της, και το χρησιμοποίησε σε μια βιβλιοδεσία που χειρίζονται πολλοί για περισσότερο από έναν αιώνα. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αναπαυθεί το λείψανο», ανέφερε.

Στο παρελθόν, οι φοιτητές του Χάρβαρντ που προσλαμβάνονταν για να ξεφυλλίζουν συλλογές στη βιβλιοθήκη, υποβάλλονταν σε ένα τελετουργικό καψόνι, όπου τους ζητούσαν να ανακτήσουν το βιβλίο χωρίς να τους λένε ότι ήταν καλυμμένο με ανθρώπινο δέρμα. Η επιβεβαίωση της βιβλιοδεσίας του βιβλίου το 2014 αντιμετωπίστηκε τότε, από το Χάρβαρντ με πιο ανάλαφρο τρόπο. Το πανεπιστήμιο χαρακτήρισε την ανακάλυψη «καλά νέα για τους οπαδούς της ανθρωποδερμικής βιβλιοπηγίας, τους βιβλιομανείς και τους κανίβαλους». Η ανθρωποδερμική βιβλιοπηγία είναι η πρακτική της βιβλιοδεσίας με ανθρώπινο δέρμα, κάτι που γνώρισε έξαρση δημοτικότητας τον 19ο αιώνα, αλλά που συνέβαινε τουλάχιστον από το 1500.

Το Χάρβαρντ δήλωσε ότι λυπάται πλέον για τον «νοσηρό και χιουμοριστικό τόνο» με τον οποίο ανακοινώθηκε η ανακάλυψη.

«Ζητάμε συγγνώμη εκ μέρους της Βιβλιοθήκης του Χάρβαρντ για τις προηγούμενες αποτυχίες στη διαχείριση του βιβλίου, οι οποίες αντικειμενοποίησαν περαιτέρω και έθεσαν σε κίνδυνο την αξιοπρέπεια του ανθρώπινου όντος που βρίσκεται στο επίκεντρο"» δήλωσε ο Χίρι.

[ΠΗΓΗ]
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb